Today’s hero: Karin Bruce

Tällberg Foundation’s Karin Bruce is one of Svenska Postkodlotteriet‘s selected roles models for a better world – and “today’s hero”.

Bilden är upphovsrättsskyddad enligt lagen

Tällberg Foundation’s Karin Bruce is one of Svenska Postkodlotteriet‘s selected roles models for a better world – and “today’s hero”.

Here’s her story, in Swedish:

Karin bidrar till att världen blir lite bättre.

Karin Bruce har varit en del av Tällberg Foundation sedan 2006. Hon har varit engagerad i att skapa sammanhang och gemenskap genom att arrangera samtal mellan människor med olika perspektiv och erfarenheter.

Karin har arbetat med konceptutveckling, genomförande och främjande av ett brett utbud av Tällbergmöten – inte minst under Tällberg Forum. Men hon har också ordnat mycket viktiga samtal i Sverige och över hela världen. Ämnen som Karin jobbar med är hållbarhet, entreprenörskap, ledarskap, stadsplanering, integration och arbete i framtiden.

Under sin mammaledighet var Karin initiativtagare till föräldragruppen ”Svenska med Baby” där deltagarna får öva sin svenska. Hon fick idén till språkgrupperna när hon blev föräldraledig med sitt andra barn och letade efter en aktivitet dit det fungerar att ta med sig en “skrikande baby utan att behöva ursäkta sig”. ”Svenska med Baby” arrangerar öppna möten för föräldragrupper för att skapa nya kontakter mellan småbarnsföräldrar inom hela Stockholmsområdet, med ursprung från olika delar av världen. Under 2014 utvecklas arbetet vidare under ledning av Anna Libietis Jacobson.

Karin är nu engagerad i att driva ledarskapsprogrammet “LärOlika Möten” som är ett samarbete mellan Tällberg Foundation och Fryshuset som med finansiellt stöd från PostkodLotteriet. Mötena under programmet innehåller såväl inspiration och samtal som praktiska övningar kring ämnen som rör ledarskapets utmaningar.

Karins passion för att skapa samtal och gränsöverskridande möten gör henne till en förebild för alla som vill se en förändring i samhället och vill bryta ner hinder för kommunikation. Hon tar ord till handling.