Den stora förnekelsen (in Swedish)

Lanseringsminglet ägde rum den 23 mars 2011 för “Den stora förnekelsen” där Anders Wijkman och Johan Rockström berättade om framtidens utmaningar och varför boken var nödvändig att skriva.

Stora fornekelsen av AW och JRAnders Wijkman är välkänd debattör på internationell nivå. Johan Rockström är internationellt erkänd klimat- och miljöforskare och chef för Stockholm Environment Institute. Nu har de tillsammans skrivit en bok som gör upp med myten om den eviga materiella tillväxten, samhällets ovilja att inse att planeten har gränser och där klimatskeptikerna får svar på tal.

Vid lanseringen berättade Anders Wijkman och Johan Rockström om framtidens utmaningar och varför boken var nödvändig att skriva. Representanter från Hagainitiativet berättade varför de valde att skicka ut boken till 200 beslutsfattare inom näringslivet och politiken. Gustav Fridolin, riksdagsledamot MP, och Sofia Arkelsten, partisekreterare M, gav sin syn på boken. Moderator: Nina Ekelund, Hagainitiativet